Δροσερή εύκολη lemon pie – Λεμονόπιτα

0
2369

Δροσερή και αρωματική!
Θα χρειαστούμε για ταρτιέρα 27 cm:

1 μιση πακέτο μπισκότα digestive
1 ζουμερό λεμόνι, όχι πολύ σφιχτό
130 γραμμάρια λιωμένη μαργαρίνη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
Λίγη καστανή ζάχαρη για τη διακόσμηση
Μια φλούδα λεμόνι
Λιώνουμε στο multi τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στη βάση της ταρτιέρας. Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να μουσκέψει το τριμμένο μπισκότο. Ισιώνουμε με το κουτάλι και πατάμε καλά προς το πάτο της ταρτιέρας, για να δέσουν καλά τα δυο υλικά μας. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το χυμό απο το λεμόνι μας, το ζαχαρούχο γάλα και τα δύο κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε με το μίξερ για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω απο τη στρώση του μπισκότου και αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο. Μπορεί να καταναλωθεί και μετά απο ένα τέταρτο, αλλά αν θέλουμε πιο δροσερό αποτέλεσμα αφηστε τη στο ψυγείο για 1 ώρα. Λίγο πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY