Ζαμπονοτυροπιτάκια στα γρήγορα – εξαιρετικά πιτάκια που γίνονται εύκολα!

0
20284

Εύκολα και νόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια.
Ζαμπονοτυροπιτάκια στα γρήγορα
Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φαρίνα κόκκινη (500 γρ.)
1 πακέτο μαργαρίνη ή ελαιόλαδο (250 γρ.).
1 γιαούρτι στραγγιστό
10 φέτες τυρί edam
10 φέτες ζαμπόν
1 αυγό (για το άλειμμα)

Πώς το κάνουμε:
Για τη ζύμη ανακατεύουμε τη φαρίνα, τη μαργαρίνη και το γιαούρτι μαζί φροντίζοντας να είναι όλα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά και ανοίγουμε το φύλλο (πάχους 0,5 εκ.) και το κόβουμε σε λουρίδες των 4 εκ.

Βάζουμε τη γέμιση από ζαμπόν και τυρί (περίπου ένα κουταλάκι για κάθε ζαμπονοτυροπιτάκι) αφού τα έχουμε πρώτα κόψει σε μικρά τετραγωνάκια.

Τυλίγουμε με τη ζύμη τη γέμιση κάνοντας ρολάκι και κόβουμε όταν κλείσει, ώστε να συνεχίσουμε με το επόμενο ρολάκι.
Αλείφουμε τα πιτάκια με ένα χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να χρυσίσουν.

πηγη igastronomie.gr

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY