ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

0
359

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση :
125 γρ. βιτάμ
1 1/2 κούπα ζάχαρη (γύρω στα 330 γρ.)
2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (γύρω στα 220 γρ.)
1 κούπα καρυδόψιχα αλεσμένη (γύρω στα 125 γρ.)
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι των 200 γρ.
4 αυγά
Για το σιρόπι :
1 1/2 νεροπότηρο χυμός πορτοκάλι
1 νεροπότηρο νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Για την κρέμα :
1 1/2 νεροπότηρο χυμός πορτοκάλι
1 νεροπότηρο νερό
1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας (για να έχει τον χρόνο να κρυώσει) βράζοντας όλα τα υλικά του για 5 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού μέχρι να “φουσκώσουν”
Προσθέτουμε το βούτυρο, το γιαούρτι και την καρυδόψιχα
Βάζουμε και το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατώσει το μπέικιν πάουντερ
Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας και ψήνουμε για 35-40 λεπτά σε αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
Μόλις βγάλουμε το κέικ μας από τον φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι μας (ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι)
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας βάζοντας να βράσει ο χυμός με τη ζάχαρη και λίγο από το νερό. Στο υπόλοιπο νερό διαλύουμε το κορν φλάουερ και μόλις πάρει μια βράση το μίγμα του χυμού-ζάχαρης το προσθέτουμε σε αυτό και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
Περιχύνουμε το γλυκό με την κρέμα μας, αφήνουμε να χλιαρύνει και βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί
Αν θέλουμε προσθέτουμε στην επιφάνεια ψιλοκομμένο καρύδι ή ότι άλλο αρέσει στη γεύση μας
Εναλλακτικά μπορούμε αντί για καρυδόψιχα να βάλουμε αμυγδαλόψιχα. Είναι εξίσου νόστιμο!!

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY