Είσαστε πολλές οι φίλες μου, που κάθε χρόνο μου ζητάτε τα μυστικά μου για να κάνετε τα τελειότερα μελομακάρονα. Κι επειδή δεν σας έχω αρνηθεί ποτέ και τίποτα, πάμε να δούμε μαζί όσα πρέπει να θυμάστε πάντα όταν φτιάχνετε τα μελομακάρονά σας.

*Για να πετύχετε το τέλειο πλάσιμο, ξεκουράστε τη ζύμη το λιγότερο για 20 λεπτά και να την κρατάτε πάντα σκεπασμένη.

*Όσο πιο πολύ χτυπάτε το λάδι και τη ζάχαρη τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα μελομακάρονα στο ψήσιμο.

*Όσο πιο τραγανά γίνουν τα μελομακάρονα στο ψήσιμο τόσο πιο αφράτα θα γίνουν στο μέλωμα.

*Η ζάχαρη που λιώνει καλά πριν μπει στο φούρνο καραμελώνει τέλεια τα μελομακάρονα.

*Από την ώρα που θα μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα δε θέλει πολύ ζύμωμα, γιατί σκληραίνουν. Όσο πιο πολύ δουλεύετε τη ζύμη τόσο πιο πολύ «ξερνάει» το λάδι. Για αυτό δώστε προσοχή.

*Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή και να πλάθεται σαν μαλακή πλαστελίνη.

*Προσοχή: Η σκληρή ζύμη έχει ως αποτέλεσμα τα μελομακάρονα να γίνουν σκληρά και αλευρένια.

*Για τέλειο μέλωμα πρέπει τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.
ΑΝ κάνετε μεγάλη δόση τότε μελώστε τα τμηματικά, δηλαδή τόσα όσα σας χρειάζονται κάθε φορά.
Για πολύ μελωμένα μελομακάρονα παρατείνετε τον χρόνο παραμονής τους στο σιρόπι.

Και μην ξεχνάτε ότι είμαι πάντα εδώ για εσάς και αγαπώ να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές μου, αλλά και τα μυστικά για σίγουρη επιτυχία, που αντλώ μέσα από τη δουλειά μου. Θέλω να κάνετε με τα χέρια σας τα τέλεια μαγειρέματα.

Υλικά Συνταγής
240γρ. σπορέλαιο
240 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. κονιάκ
160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
200 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. γαρύφαλλο
2 κ.γ. κανέλα
ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:

400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
½ λεμόνι (ακέρωτο)
αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY