Υλικά:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
600γρ. μοσχαρίσιο κιμά (2 φορές περασμένο)
1 αυγό
1 γεμάτη χούφτα αλεύρι για το αλεύρωμα των κεφτέδων
400γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. τριμμένο κύμινο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
Αλάτι-πιπέρι

Υλικά για τις πατάτες:
400γρ. πατάτες
1 λεμόνι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι

Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5’ μέχρι να μαλακώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το μοσχαρίσιο κιμά και τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε με ένα πιρούνι το αυγό και το προσθέτουμε στο μπολ με τον κιμά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κιμά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Χωρίζουμε σε 10 κεφτέδες τον κιμά και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι( αν θέλουμε μπορούμε να τους βάλουμε στο ψυγείο για 10’.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τους κεφτέδες και τους μαγειρεύουμε για 5’ χωρίς να τους κουνάμε στη συνέχεια τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 5’. ‘Έπειτα ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα κονκασε, το κύμινο, τα υπόλοιπα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 25’ μέχρι να μαγειρευτούν οι κεφτέδες. Σερβίρουμε τους κεφτέδες ζεστούς με πατάτες τηγανιτές.
Εκτέλεση για τις πατάτες:
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αρκετό νερό, προσθέτουμε αλάτι, στύβουμε ένα λεμόνι μέσα και ρίχνουμε και τη λεμονόκουπα μέσα. Ξεπλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις κόβουμε κυδωνάτες, τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το νερό. Βράζουμε για 20’-25’ ανάλογα το τύπο της πατάτας μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο, το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε τις πατάτες. Τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανές.

loading...

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY